Ogłaszamy szkolny konkurs na potrawę wigilijną skierowany dla uczniów TŻiUG. 

Do 17 grudnia należy przesłać zdjęcie potrawy wigilijnej w Waszej interpretacji wraz z recepturą.

Rozstrzygnięcie konkursu: 20 grudnia. Szczegółowy regulamin konkursu znajdziecie poniżej.

 

Powodzenia!

REGULAMIN

I. Postanowienia Ogólne

§ 1. Organizatorem konkursu jest Niepubliczne Technikum Zawodowe w Końskich Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.

§ 2. Zasady konkursu określa niniejszy regulamin, który wchodzi w życie z dniem ogłoszenia konkursu i obowiązuje do czasu jego rozstrzygnięcia.

§ 3. Konkurs trwa w terminie 04.12. – 17.12.

II. Przedmiot i cel konkursu

§ 4. Przedmiotem Konkursu są potrawy wigilijne.

§ 5. Celem Konkursu jest:

1. Rozwijanie uzdolnień twórczych i doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów;

2. Aktywizacja młodzieży w środowisku szkolnym;

3. Zachęcanie uczniów do prezentacji swoich dokonań;

4. Upowszechnianie idei współzawodnictwa pomiędzy uczniami;

5. Promowanie kierunku kształcenia: technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.

III. Zadanie konkursowe

§ 6. Zadaniem uczestników konkursu będzie autorska interpretacja i przygotowanie dania wigilijnego w oparciu o surowce i produkty tradycyjnie wykorzystywane w daniach wigilijnych.

IV. Uczestnicy konkursu

§ 7. Konkurs jest konkursem wewnętrznym – szkolnym.

§ 8. W konkursie mogą wziąć udział jedynie uczniowie Niepublicznego Technikum Zawodowego w Końskich, którzy kształcą się na kierunku: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.

V. Zasady przeprowadzenia konkursu

§ 9.

Warunkiem udziału w konkursie jest:

1. Przygotowanie autorskiej potrawy wigilijnej w oparciu o tradycyjne, ogólnodostępne składniki;

2. Sporządzenie receptury potrawy, zawierającej jej nazwę;

3. Wykonanie dokumentacji fotograficznej – zdjęcia potrawy;

4. Przesłanie do dnia 17 grudnia 2020 r. sporządzonej receptury potrawy i zdjęć (maksymalnie 3 fotografie potrawy) na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .

§ 10. Komisja konkursowa w składzie: Dyrektor Szkół ZDZ w Końskich lub wyznaczona przez niego osoba oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych, nadzoruje przebieg konkursu oraz dokonuje oceny przygotowanych potraw.

§ 11. Komisja dokonując oceny nadesłanych prac będzie brała pod uwagę oryginalność i pomysłowość przepisu oraz prezentację potrawy (w formie przesłanych zdjęć).

VI. Nagrody

§ 12. Nagrodami w konkursie będzie drobny sprzęt AGD oraz przybory kuchenne.

VII. Rozstrzygnięcie konkursu

§ 13. Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 20 grudnia 2020 r.

§ 14. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone i udostępnione za pomocą strony internetowej Szkół oraz profili w mediach społecznościowych.

VIII. Postanowienia końcowe

§ 15. Decyzje Komisji Konkursowej są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.

§ 16. Udział w konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz wykonanych fotografii. Informacje o nagrodzonych i ich produktach zostaną podane do publicznej wiadomości przez organizatora konkursu.

VR