Uczniowie kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych pod czujnym okiem Pani Barbary Oracz i Małgorzaty Dudzik, przygotowali piękny i pyszny poczęstunek dla wszystkich uczestników konferencji dla pracodawców.
Sztuka carvingu, która pojawiła się na stołach, zdecydowanie przykuwała uwagę zgromadzonych, a cały poczęstunek cieszył się dużym powodzeniem.
Uczniowie na co dzień realizują przedmioty zawodowe, które nie tylko przygotowują ich do zdania egzaminu zawodowego, ale przede wszystkim na zajęciach uczniowie uczą się, jak przyrządzać i wydawać dania i potrawy, a także jak organizować mniędzy innymi takie poczęstunki.
Serdecznie dziękujemy uczniom za zaangażowanie, a opiekunom za przygotowanie uczniów i pracę.

Konferencja dla pracodawców została zorganizowana przez PUP w Końskich w dniu 1. marca w naszej placówce, o czym informowano tutaj ->
https://www.facebook.com/tkn24pl/photos/a.683912961709077/1709045639195799/?type=3&theater

 

VR