Niepubliczne Technikum Zawodowe w Końskich zaprasza wszystkich chętnych uczniów klas VIII szkół podstawowych, do udziału w Międzyszkolnym Konkursie Kulinarnym na potrawę wielkanocną.
Konkurs został podzielony na dwa etapy. Pierwszym z nich jest wykonanie zadania konkursowego i przesłanie go wraz ze zgłoszeniem na adres wskazany w regulaminie konkursu.
Do drugiego etapu przejdzie jedynie sześcioro uczniów, którzy w pierwszym etapie wykazali się odpowiednimi zdolnościami kulinarnymi, a komisja konkursowa zakwalifikowała ich prace do kolejnego etapu. W drugim etapie uczniowie zmierzą się w formie stacjonarnej, podczas rozgrywki kulinarnej organizowanej na bazie pracowni gastronomicznej NTZ w Końskich. Uczniowie w ramach konkurencji II etapu, wykonają potrawe, którą uprzedniozgłosili do konkursu.
Wszelkie szczegółowe zapisy reguluje Regulamin.
Regulamin Konkursu Kulinarnego
Decyzją Ministra Edukacji i Nauki od 15 lutego zajęcia w szkołach ponadpodstawowych będą realizowane według dotychczasowych zasad.
W załączeniu znajduje się obowiązujący do końca lutego podział na grupy na zajęciach stacjonarnych w zakresie przedmiotów praktycznych zawodowych.