Dnia 6 marca 2017 roku w Niepublicznym Technikum Zawodowym w Końskich ZDZ w Kielcach odbył się konkurs gastronomiczny ,, Zdrowie na widelcu" z okazji 70-lecia ZDZ. Uczestnicy mieli trzy i pół godziny na przygotowanie dania, które zachwyci jury. Gimnazjaliści podczas trwania konkursu zachwycali wiedzą , zorganizowaniem oraz techniką przygotowania dań konkursowych. Zwinnie poruszali się po sali gastronomicznej, dbając przy tym o czystość zajmowanych stanowisk. Rywalizacja była bardzo wyrównana, a o wygranej zadecydowały zaledwie 2 punkty. Każdy z uczestników otrzymał upominki oraz oficjalne zaproszenie na pokaz wicemistrza świata w carvingu Pana Pawła Sztanderskiego . Zwycięzcy otrzymali nagrody rzeczowe oraz dyplomy.

 I Miejsce zdobyły  Kinga Świadek oraz Emilia Kuśmierczyk z gimnazjum w Miedzierzy które przygotowały krem brokułowy z grzankami czosnkowymi.

 I miejsce

II Miejsce zdobyły Marta Zielińska oraz Katarzyna Karasińska z gimnazjum nr 2 w Końskich które przygotowały pierogi z różnymi nadzieniami.

 II miejsce

III Miejsce zdobyły Wiktoria Radzymińska oraz Dominika Krawczyk z gimnazjum w Stadnickiej Woli, które przygotowały ciasto 

 III miejsce

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział oraz zapraszamy ponownie na kolejne konkursy organizowane przez ZDZ w Końskich. 

Sponsorem dużej części produktów spożywczych z których dzieci przygotowywały potrawy był sklep "Supersam Danmar " 

VR